kennethbygger

Under sommaren 2014 föddes tanken på att bygga ett hus någonstans mellan Frillesås och Varberg i Halland. Jag har alltid närt drömmen om att skapa mitt eget boende. Att kunna bygga sitt eget hus, precis som min far gjorde. Denna blogg kommer förhoppningsvis beskriva resan från när tanken väcktes, alla funderingar jag gjort, förutsättningarna, kraven, och självklart hela byggnadsprocessen.

Förrådsröj, Hem och Villa-mässan, tomtägare och första ritningen

Publicerad 2014-11-02 18:15:19 i Allmänt,

Under torsdagen träffades jag och ArkitektSanna på tomten i Bua för att titta på första ritningsförslaget och staka ut huset på tomten. Jag säger bara Wow, vilket hus det kommer att bli! :) Redan första ritningen är klockren! Efter lite funderingar kring den så kanske jag tycker att huset är lite för smalt. 
 
Första ritningsförslaget
 
 
I fredags träffade jag mäklaren och bankmannen för att skriva på köpekontraktet till tomten. Nu är jag på riktigt ägare till tomten! Scary! :)
 
I går, lördags, röjde jag förråden på vinden och källaren. Lyckades optimera bort fyra flyttkartonger! :) Ska skaffa fler banankartonger till alla böcker.
 
Idag, söndag, var jag på Hem och Villa-mässan för att få inspiration, men framför allt för att skaffa kontakter inför framtiden.
  • Bra information om värmepumpar! Bosch, Nibe, Thermia och IVT. Frånluftsvärmepump från Bosch och Nibe verkar bäst för mig.
  • Pratade med ett golvvärmeföretag, Warmia, om att lägga golvvärme. Kanske blir golvvärme ändå!
  • Hittade en intressant fönsterleverantör Westcoast Windows!
  • Miljövänlig isolering från tidningspapper i form av lösull och skivor från ICell. 
  • Purmo hade fina radiatorer och även golvvärme. De hade intressanta konvektorradiatorer för montering i golvet där det sitter golv-till-tak fönster.
  • Sioo är ett kiselbaserat träskyddsmedel som långtidsskyddar (runt 15år) fasaden. Kanske inte behöver sibirisk lärk ändå. Kostnad runt 10000kr för hela huset. Samma som målarfärg? Frågan är hur det funkar tillsammans med det saltstänkta klimatet i Bua.
  • Hittade en grymt bra och billig kaminlösning i Jötul FS 74. Kostnad runt 36.000kr (mässpris)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela