kennethbygger

Under sommaren 2014 föddes tanken på att bygga ett hus någonstans mellan Frillesås och Varberg i Halland. Jag har alltid närt drömmen om att skapa mitt eget boende. Att kunna bygga sitt eget hus, precis som min far gjorde. Denna blogg kommer förhoppningsvis beskriva resan från när tanken väcktes, alla funderingar jag gjort, förutsättningarna, kraven, och självklart hela byggnadsprocessen.

Stenarna har börjat rulla!

Publicerad 2014-10-28 13:13:40 i Allmänt,

Nu på fredag den 31/10 blir tomten min på riktigt. Då ska jag betala det sista av köpeskillingen. 
 
Igår 27/10 var jag hos banken och fick lånen till tomten upplagda. Riktigt bra ränta fick jag förhandlat fram. 0.8% i påslag på bankens upplåningsränta.
 
Jag har även kommit överens med köparen av lägenheten att sista datum bli 15/12. Den 13/12 blir det alltså stora flyttardagen. Då kommer jag behöva hjälp med att flytta alla tunga saker. 14/12 blir stora städdagen! :)
 
Jag har även gjort första inköpet till huset. Jag har köpt begagnade sk lättbalkar med dimensionen 5000x350x70 till regelverk och bjälklag. Totalt nästan 500 löpmeter Se http://www.masonitebeams.se/masonite-beams-i-balk/. Balkarna är begagnade och har tidigare legat i ett bjälklag i ett kallförråd.
 
ArkitektSanna har nu börjat rita så smått. Idag var jag hos henne och vi gick igenom lite skisser och funderingar. Bygghöjden på max 3.8m till takfot sätter lite käppar i hjulet för mig. Så det ser ut som att jag inte kan ha loft i mitt hus. Attans! :( Skisserna ser hur som helst bra ut! Det kommer bli bra det här! :) Nästa vecka ska vi ses på tomten för att diskutera mera!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela